ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Eğitime Destek, Geleceğe Yapılacak En Büyük Yatırımdır”

 

13 Eylul 2023 18:46
Eğitime Destek, Geleceğe Yapılacak En Büyük Yatırımdır”

 

“Eğitime Destek, Geleceğe Yapılacak En Büyük Yatırımdır”

Yeşilyurt Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Malatya ile birlikte 11 şehrimizde büyük bir yıkıma neden olan ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından evleri ağır hasar alan ya da yıkılan/yıkılacak olan vatandaşların konakladığı Konteyner Kentlerde kalan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıtıyor. Başkan Çınar, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan en büyük yatırım olarak gördüklerini söyledi.

Yeşilyurt’un güçlü temellere dayanan eğitim alt yapısını hareketlendirmek, çocukları ve gençleri okumaya ve araştırmaya teşvik etmek, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılımlarını artırmak amacıyla eğitim hizmetlerini her zaman ön planda tutan Yeşilyurt Belediyesi, Konteyner Kentlerde ikamet edip ilk kez okul sıralarına oturmanın heyecanını yaşayan birinci sınıf öğrencilerini unutmadı.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl okulların açıldığı dönem ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Öğrenmeye Hoşgeldin’ Projesi kapsamında, eğitim hayatına ilk adımı atan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıtmaya başladı.

Yeşilyurt İlçesinin eğitim yatırımlarında markalaşmasını sağlayan yatırımları, yeni destekler ve projelerle geliştirilmesine öncelik tanıyan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kuyuönü Konteyner Kenti ziyaret ederek, burada aileleriyle birlikte kalan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine içinde silgiden cetvele, makastan boyama kalemlerine kadar her türlü kırtasiye malzemesinin bulunduğu eğitim setlerini hediye etti.

Kırtasiye çantasını çocuklara hediye edip derslerinde başarılar Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime yapılan yatırımlara yerel ölçekte katkılar sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Çocukları geleceğin teminatı ve aydınlık yarınların mimarı olarak gördüklerini sözlerine ekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yaptığı konuşmada; “2023-2024 Yılı Eğitim-Öğretim Döneminin öncelikle öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hâyırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitime yapılan yatırım hiç şüphe yok ki geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Eğitimi her zaman ön plana alıyoruz, bu yöndeki yatırımlara ve projelere ayrıcalık gösteriyoruz. Ülkemizde eğitim ve öğretim döneminin başladığı bugünlerde, konteyner kentlerimizde misafir ettiğimiz ailelerimizin her türlü şart ve durumda yanlarında olmaya devam ediyoruz. Deprem yaralarını birlikte sarmak içinde hayatın her anında onlara destek veriyoruz, sorunları çözmek içinde elimizden geleni yapıyoruz. Eğitime yönelik hizmetleri tüm yatırımlarının önüne alan yerel bir yönetim olarak ta konteyner kentlerde kalan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine, eğitim hayatlarına ilk adımı attıkları bugünlerde yanlarında olduğumuzu hissettirmek için eğitim seti dağıtma kararı aldık. Her yıl okulların açıldığı ilk günlerde farklı okullarımızda düzenlediğimiz ‘Öğrenmeye Hoşgeldin’ projemiz çerçevesinde hazırladığımız eğitim setlerimizi, Konteyner Kentlerde aileleri ya da yakınlarıyla birlikte kalan ilkokul birinci sınıf öğrencilerimize ulaştıracağız. Yaraları sarmaya, sorunları çözmeye, sıkıntıları gidermeye devam edeceğiz, bugünleri inşallah el birliğiyle atlatacağız. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılının hâyırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasından sonra eğitim seti verdiği öğrencileri makam arabasıyla okullarına götürdü.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.