ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

19 Eylül Gaziler Günü Etkinlerle Düzenlendi

 

19 Eylul 2023 08:13
19 Eylül Gaziler Günü Etkinlerle Düzenlendi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Meydan Muhaberesinde göstermiş olduğu üstün kahramanlık münasebetiyle TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı tevcih edilişinin 102. Yıl dönümü ve Gaziler günü dolayısıyla İlimizde tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilk tören Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Er, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili/Genel Sekreteri Latif Okyay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Ardından, Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, Malatya Garnizon şehitliğini ziyaret ederek, şehit kabirlerine kırmızı ve beyaz karanfil bırakarak şehitlerimiz için dua ettiler.

Daha sonra, 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz’in konuşması, Garnizon Komutanlığında görevli Yb. Emrah Gündoğdu tarafından “Gazilik” konulu konuşmanın yapılması, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Elif Meryem Yalçın tarafından “Gazilerimize Şiir” ve Nurullah Araslı tarafından da “Fetih Marşı” adlı şiirler okundu.

Program, Şehit ve Gazilerimiz için Kernek Karagözlüler Camii’nde düzenlenen mevlit-i şerifle sona erdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.