ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci’den Mahalle Ziyaretleri

 

02 Ekim 2023 19:21
Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci’den Mahalle Ziyaretleri

Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci’den Mahalle Ziyaretleri

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile beraber mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Vatandaşın sorununu dinlemek, yaşanan herhangi bir aksaklığı yerinde görüp tespit ettikten sonra çözüme kavuşturarak ilçe halkıyla bir araya gelmek için mahalle ziyaretleri yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile beraber kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldi. Merdivenler, Pelitli, Yenice ve Hacıhaliloğluçiftliği Mahallelerini ziyaret eden Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci, yapılan yatırımları anlatarak talepleri aldı.

Başkan Güder: “Sorunları Anında Çözüme Kavuşturmaya Devam Edeceğiz”

Mahalle sakinlerine misafir olarak hem sorunları dinlemek hem de istişare etmek istediklerini ifade eden Başkan Güder, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan yatırımları da anlattı. Başkan Güder, “Mahallelerimizde planlanana asfalt çalışmalarını kısa süre içinde bitirmeyi planlıyoruz. Ulaşım anlamında sorun bırakmayacağız. Özellikle depremle birlikte ana gündem maddesi deprem oldu. Diğer bölgelere baktığımızda bu bölgelerin biraz daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Ağır hasarlı binalarımız var ama daha az. Yeri uygun olanlar yerinde dönüşüm yapabilecek yeri uygun değilse de hazine arazileri üzerine inşa edilecek konutlardan alabilecek. Malatya için şu kanıdayız; Malatya’da yerinde daha fazla dönüşüm yapılması. Mahallelerimizi geziyoruz ve sahada ciddi problemlerle karşılaşmıyoruz, buda sevindirici tabi. Yaklaşık 5 yıl önce göreve başladık. Belediye Başkanı olarak geriye dönüp baktığımızda utanacağımız bir işin olmadığını görmek de bizi sevindiriyor. Allah’ın izniyle hep beraberce yolumuza devam edeceğiz. Biz sizlerinin yanındayız ve bize gelip sorunu anlattığınızda anında çözümü kavuşturmak için de sizlerle olmaya devam ettireceğiz. Bizim kapımız da sürekli sizlere açık ve her zaman gelebilirsiniz ve sohbet edebiliriz. Biz bu makamlara hizmet için geldik, hizmetlerimizi sizlerle birlikte sürdüreceğiz.” dedi.

Milletvekili Tüfenkci: Başkanımız Sorunu Çözüme Kavuşturmuş

Deprem sonrasında şehrin yeniden ayağa kalkması için çalışmalar yapıldığını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de “Deprem bölgelerini Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman unutmadı unutmayacak. Belediyelerimiz esasında deprem olmasaydı bugün çok başka şeyleri konuşuyor olacaktık. Bugün düşünün bu kadar binası yıkılan ve yıkılacak olan bir ilde altyapının ne hale geldiğini yolların ne hale geldiğini düşünün. Fakat biz başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün gitmiş olduğumuz mahallelerde bu yol sorununun çözüme kavuşturulduğunu görüyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Az sayıda sıkıntılı bölüm var bunlarında talimatını başkanımız zaten verdi, en kısa sürede yapacaklar. Tabi Malatya 3 ayak üzerinde yükselen bir şehir. Birincisi Malatya bir ticaret merkezi, ikincisi bir sanayi merkezi üçüncüsü tarım merkezi. Dolayısıyla sulamalar önemli. Bu bölgelerde yaptığımız ve yapacağımız barajlarla beraber bölgede sorun çözülecek. Bizim en önemli sorunumuz ve gündemimiz şehir merkezimizin yeniden inşası ve ihyası. Ticaret merkezlerimizin hayata geçmesi. Kırsal mahallelerimizde toplu yer gösterenlerin köy konutlarının ihaleleri devam edecek. Zaten şu ana kadar dokuz bin köy konutu ihalesi yaptık. Bir yandan inşaat ve planlama faaliyetlerini devam ettirirken elbette ki bu şehrin devam eden projelerini de takip ediyoruz ve bu projeleri hayata geçirme noktasında ısrarcıyız ve gayretkarız. İnşallah planlanan süreler içerisinde projeleri Malatya’mıza kazandıracağız. “ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.