ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BAŞKAN ÇINAR, YEŞİLYURT’TAKİ YENİ PLANLAMALAR VE YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJELERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

 

10 Aralık 2023 21:44
BAŞKAN ÇINAR, YEŞİLYURT’TAKİ YENİ PLANLAMALAR VE YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJELERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

BAŞKAN ÇINAR, YEŞİLYURT’TAKİ YENİ PLANLAMALAR VE YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJELERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

“Yeşilyurt’u Güçlü Yatırımlarla Daha Güzel Yarınlara Taşıyacağız”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerin ardından Yeşilyurt İlçesindeki barınma sorununun giderilmesi adına başlatılan TOKİ Konutları, Köy Evleri, muhtelif bölgeleri kapsayan yeni planlamalar ve yerinde dönüşüm yatırımları hakkında bilgiler aktardı.

6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya’da deprem yaralarının sarılmasının yanı sıra depremzede ailelere teslim edilecek olan afet konutları, köy evleri ve kentsel dönüşüm projelerinin tüm süreçlerini yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un büyük yatırımlarla birlikte daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağını söyledi.

Malatya’nın simge alanlarından olan Buğday Pazarı etrafındaki alanda incelemelerde bulunup, devam eden yeni planlamalar hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret ederek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılarımız ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yetkilileriyle Yeşilyurt İlçemizdeki yeni yatırımlar ve planlamalar üzerine verimli görüşmeler yaptık. 6 Şubat depremlerinden sonra ilçemizdeki barınma sorunun giderilmesi, vatandaşlarımızın taleplerinin çözüme kavuşturulması ve yeni planlamalar üzerine Sayın Bakanımıza ve beraberindeki heyete taleplerimizi sunduk. Bilindiği üzere 6 Şubat depremlerinden hemen sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İkizce Mahallemizde yapımına başlanan ve bu ay içerisinde yapılacak kura çekimleriyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak olan TOKİ Konutlarının yanı sıra depremden etkilenen kırsal bölgelere yapılacak köy evleri de teker teker tamamlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edilmişti. Devletimizden Allah razı olsun, sözü verilen konutlar teker teker teslim ediliyor.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Yeşilyurt İlçesinin bazı bölgelerinde yeni planlamalar yapılacağını söyleyen Başkan Çınar, “ İlçemizde yıkımın fazla olduğu bölgeleri yeni planlamalar ve uygulamalarla ayağa kaldırmak adına girişimlerimizi artırdık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin şehrimizi ziyareti sırasında yıkımların fazla olduğu Çavuşoğlu, Salköprü, Melekbaba, Kiltepe, Çarmuzu, Kaynarca, Yeşilkaynak, Zaviye, Teyfik Temelli, Bostanbaşı ve Yakınca gibi mahalleleri kapsayan toplu konutla ilgili taleplerimizi ilettik. Sayın Bakanımızda buralarla ilgili çalışmalar yapılmasına yönelik ilgili teknik ekiplere talimatlarını verdi. Yıkımın fazla olduğu bölgelerle ilgili detaylı çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde bir yandan rezerv yapı konutlarımız yapılırken diğer taraftan ilçemizin genelinde hayata geçecek dönüşüm yatırımları içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla birlikte az katlı evlerin yoğunlukta olduğu Çırmıhtı, Gündüzbey, Banazı ve Yakınca gibi bölgelerde bütüncül bir proje üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu tür bölgelerimizin tarihi dokusunun muhafaza edileceği, geleneksel hayatı ön plana çıkartacak, sağlam ve dayanıklı yeni yaşam alanları inşa etmek içinde çalışıyoruz. Buralarda birbiriyle entegreli, uyumlu, bölgenin kültürel dokusunun korunacağı yeni konutlar yapmak içinde gerekli adımlar atıldı, karar verildi ve bu noktada görüş birliğine varıldı. Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm süreçleri yakından takip ediyoruz, girişimlerimiz artarak devam edecektir. Bu ve benzeri tüm çalışmalar ile hayata geçecek olan yeni, güçlü ve güzel yatırımlarla deprem yaralarını hep birlikte saracağız, şehrimizi daha güçlü ayağa kaldıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın büyük destekleriyle başlayan yeni planlamalarla birlikte konut üretimleri, yerinde dönüşüm, afet konutları ve köy evleri gibi birbirinden değerli yatırımlarla şehrimizin ve ilçemizin doğru ve planlı dönüşümünü hep birlikte sağlayacağız. Vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde hayatlarını sürdürmeleri içinde çabamız, gayretimiz devam edecektir. Desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere şehrimizi ziyaret ederek süreci yakından takip eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, Bakan Yardımcımız Sayın Vedad Gürgen’e, TOKİ ve Emlak Konut Yapı İşlerine, teknik ekiplere ve çalışanlarına şahsım ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.