ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'a Açıklama.

 

15 Şubat 2024 01:10
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'a Açıklama.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın konuşma metni: 

“Bugüne kadar Türkiye’de çok şey değişti. Ama bizlerin bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesi değişmedi. Bugünde bu mücadelenin çatısı CHP’de bizler bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in çağrısıyla baba ocağında toplanmaya devam ediyoruz. Bugün Yeşilyurt Belediye başkan Adayımız Alper Gürsoy ile daha önce farklı partilerde bulunmuş ve partimize katılan Malatyalı milliyetçi kardeşlerimize baba ocaklarına hoş geldiniz diyoruz.  

Bugün Doğanşehir’de üretilen tütünün kaçak diye adlandırıldığı yerde, Mescid-i Aksa’nın vurulmasına sebep olan füze kalkanı Malatya Kürecik’te durduğu halde, bu iktidar ve iktidarı destekleyen hiçbir parti yerli ve milli olamaz, milliyetçiliği savunamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, sahip çıkan tek parti, baba ocağı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizler Malatya’nın CHP’ye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’yla, Ankara’da Mansur Yavaş’la Türkiye’nin farklı yerlerinde uygulanan CHP’nin Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışını Malatya’ya da getireceğiz. Yeşilyurt’a da getireceğiz. Malatya’yı biz ayağa kaldıracağız, Yeşilyurt’u biz ayağa kaldıracağız. İnançla söylüyorum Yeşilyurt’ta CHP kazanacak. 

Depremde en çok etkilenen ilçelerden biri olan Yeşilyurt’u yeniden ayağa kaldırırken burayı “ceketimi koysam kazanırım” diyenlerin iradesine teslim etmeyeceğiz. Malatya halkı birlik beraberlik içerisindedir. Siyasi partilerle ittifak yapmamış olsak da CHP’liler şundan emin olsunlar 3 aydır ben ve arkadaşlarım Malatya toplumundaki her kesime gittik, herkese danıştık, herkesle konuştuk ortak akılla ortak iradeyle bir Malatya ittifakı kurduk. Yeşilyurt, Battalgazi ittifakı kurduk. Malatya İttifakının çatısı Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Hep birlikte CHP ile kazanacağız. 

Daha önce farklı partilerde siyaset yapmış değerli kişilerle seçimlere giriyoruz. Yeşilyurt ilçesinde MHP ve İYİ Parti’de siyaset yapmış Alper Gürsoy ile yola çıktık. Battalgazi’de Rışvan aşiretinden Ali Karakuş ile yola çıktık. Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerini alacağız. Büyükşehir için bütün kesimlerin beğenisini toplayan, yaptığımız anketlerde gördük ki bir tek onunla belediyeyi kazanıyoruz. Elini taşın altına koydu, mecliste yıllardır sesimiz soluğumuz oldu. Anketleri görünce gövdesinin taşın altına koymaktan, bu yükü sırtlamaktan geri durmadı. Yaparsa Veli Ağbaba yapar dediler Büyükşehir adayımız Veli Ağbaba hayırlı olsun. Cumartesi günü saat 13.00’da Parti önünde büyük bir halk buluşması yapacağız. 45 gün de Malatya’yı ayağa kaldırmak için Veli Ağbaba’yla büyükşehiri de kazanalım. CHP sizlere emanet. Siz varsanız CHP var.”

 

 

 

CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy’un konuşma metni:

“İktidar partisinin 22 yıldır rantlarla, rüşvetlerle, yolsuzluklarla sömürmeye doymadığı Yeşilyurt’umuza nefes aldırmaya, depremde açılan yaralarımıza şifa olmaya ve güzel ilçemizi hak ettiği gibi mutlu ve özgür yaşam koşullarına yeniden kavuşturmak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. 

İnsanlık tarihinin yaşamış olduğu en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor ve geride kalan yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bir daha böyle bir felaket ve acı yaşatmasın. 

Yaşadığımız bu büyük felakette yerel yönetimlerimizin bu konuda ne kadar hazırlıksız ve yetersiz olduğuna hepimiz şahit olduk. Bir yılı aşkın süredir bu sorunların halen çözülmemesi Malatya’yı seven ve bir Malatyalı olan bizleri bu sorunları çözmeye teşvik etmiştir. 

Bu süreçte bu çözümler için Yeşilyurt Belediyesine sizlerin de desteği ile talibiz. Bu sorunları ve çözümlerini konuşacağımız anlatacağımız daha çok vaktimiz olacak. 

Burada bir konuya da değinmeden geçmek istemiyorum. Depremin ilk saatlerinden itibaren gerek şehir merkezinde gerekse ilçeler ve köylerde ekmek ve su ihtiyaçlarını karşılayan ve bu güne kadar tüm imkanları ile halkımızın yanında olan Malatya’mızın cesur yüreği Veli Ağbaba’ya da huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim.

El ele Yeşilyurt’umuzu ayağa kaldıracağımıza inancım tamdır. 

Özellikle gençlerimizle kadınlarımızla ve tüm Yeşilyurt’lular ile Şeffaf Adil ve Sosyal belediyecilik anlayışıyla Yeşilyurt’umuzu ayrıştırmadan birleştirerek yöneteceğimize Yeşilyurt’umuzu, şehrinden memnun, huzurlu, geleceğinden umutlu, insanların ilçesi yapmak için var gücümüzle çalışacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum. 

Kendimi sizlere, sizi Allah a emanet ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.