ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Düzenlendi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 4. Dönem toplantısı Vali Aydın Baruş Başkanlığında gerçekleştirildi. 

30 Aralık 2020 17:04
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Düzenlendi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 4. Dönem toplantısı Vali Aydın Baruş Başkanlığında gerçekleştirildi.

2018-2021 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Malatya İl Eylem Planı ile “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Arttırılmasına Dair Protokol” ve protokol kapsamında kurumların yükümlülüklerini belirleyen 2020-2021 yılı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ilimizde ilgili kurumlara tebliğ edilerek yapılan çalışmalar değerlendirildiği toplantıda; ŞÖNİM, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde yapmış oldukları faaliyetler anlatılarak değerlendirmeye alındı.

Şiddetin ortadan kaldırılması ya da tamamen yok edilmesi amacıyla İl Müftülüğü arasında bir çalışma başlatılması için toplantı yapılması, ŞÖNİM'den hizmet almak olan şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlara yönelik «Manevi Danışmanlık» hizmeti verilmesi için çalışma başlatılması, Müftülük tarafından görevlendirilecek kadın ve erkek personellere 6284 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatlar, mağdurlarla ve şiddet uygulayanlarla görüşme teknikleri, empati ve iletişim becerileri konularında hizmet içi eğitim verilmesi, Manevi danışmanlık hizmeti talebinde bulunulması durumunda ŞÖNİM'de randevu verilerek en az dört haftalık bir plan dahilinde yapılması ve buyapılacakçalışmanın yasada belirtilen uzlaştırma olmayıp kişinin manevi anlamda yaşamış olduğu psikolojik durumunun güçlendirilmesine yönelik olacağı toplantıda konuşuldu.

2021 yılında ŞÖNİM'lerin daha nitelikli ve verimli hizmet verebilmeleri amacıyla yürürlüğe girecek olan ŞÖNİM Hizmet Standartları kapsamında; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde şiddet uygulayanlara hizmet verecek bir birimin oluşturulması, gizlilik tedbir kararı olanların adres değişikliği beyanlarında kararın kaldırıldığına dair mahkeme kararı olmadan işlem yapılmamasına, Şönim Hizmet Standartları arasında olan akademik destek, danışmanlık, ihtiyaç durumunda akademik araştırmalar yapmak üzere üniversitelerin hukuk, psikoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, PDR bölümleri ilgili diğer kurumlardan oluşturulacak yılda dört kez toplanacak olan “Akademik Kurul” oluşturulmasına karar verilerek; koordinasyon üyeleri, STK temsilcileri, akademik çalışanlar, kanaat önderlerinin yer alacağı televizyon programları ve yerel basında konu ile ilgili köşe yazıları hazırlanarak yayınlanması önerileri yer aldı.

Toplantı sonunda Sağlık tedbir kararlarının koordineli bir şekilde ilgili kurumlara iletilmesi ve sağlık tedbir kararları hakkında sağlık kuruluşları tarafından yapılan çalışmaların ve özellikle de tedbir aykırılıklarının eş zamanlı olarak Savcılığa ve ŞÖNİM'e bildirilmesine karar verilmiştir. Önleyici tedbir kararları kapsamında değerlendirilen sağlık tedbir kararlarında tedaviyi kabul etmemesinin tedbire aykırılık olarak değerlendirildiği ve o yönde işlem yapılacağı bilgileri paylaşıldı.

İlimiz genelinde 'Malatya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ve Koordinasyon Planı' kapsamında yükümlülüğü bulunan tüm kamu ve kurumlar tarafından TV ve Radyo programları, sosyal medya hariç yüz yüze eğitim yoluyla toplam 3512 kişiye ulaşıldığının bilgisinin paylaşıldığı toplantıda, 2020 yılı içinde ŞÖNİM Müdürlüğüne 2934 önleyici tedbir kararı, 177 koruyucu tedbir kararı, 269 kadına 199 çocuklarıyla birlikte barınma hizmeti ile bireysel müracaatlarla toplam 3213 kişiye hizmet verildiği ve 2020 yılında üç kadın cinayeti yaşandığı belirtildi.

Tedbir kararlarının yerine getirilmesinde yaşanabilecek aksaklıklar konusunda ilgili kurumların işbirliği içerisinde, koordineli çalışmaları kararlaştırıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.