ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Kılıçdaroğlu Malatyalılara Seslendi

Kılıçdaroğlu Malatyalılara Seslendi 

17 Temmuz 2021 15:23
Kılıçdaroğlu Malatyalılara Seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Adıyamanlı kardeşlerim dinlesinler 2003-2021 mayıs dönemi itibariyle 1 milyon 275 bin ton tütün yurt dışından ithal edildi. Bunun karşılığında 6 milyar 435 milyon dolar para ödendi. Şimdi Adıyamanlı Malatyalı kardeşlerime seslenmek isterim. Bu 6 milyar size ödenseydi siz dağın taşın tamamına tütün ekerdiniz değil mi?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Tütün ile ilgili açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Sabahın köründe hak isteyen işçilerin evleri basıldı. Adıyamanlı kardeşim hak istemenin maliyetini gördün dimi. Kime güveneceksin? Tütünü tekellere teslim ettiler. 400 bin aile geçiniyordu bu işten. Tütünü mahvettik tütün ekimi büyük ölçüde engellendi. Adıyamanlı kardeşlerim dinlesinler 2003-2021 mayıs dönemi itibariyle 1 milyon 275 bin ton tütün yurt dışından ithal edildi. Bunun karşılığında 6 milyar 435 milyon dolar para ödendi. Şimdi Adıyamanlı Malatyalı kardeşlerime seslenmek isterim. Bu 6 milyar size ödenseydi siz dağın taşın tamamına tütün ekerdiniz değil mi? 6 milyar doları kime verdiler? Yabancılara başka çiftçilere verdiler. Efendim ne diyor bunlar 'Biz yerli ve milliyiz.' Batsın sizin milli ve yerliliğiniz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.