ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİYLE OYNANIYOR”

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİYLE OYNANIYOR” 

06 Ağustos 2021 09:46
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİYLE OYNANIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. Ağbaba, siyaset üstü bir sorun haline gelen göçmen sorunu için “Bir yandan mülteci gelirken, diğer yandan bizim insanlarımız mülteci oluyor” dedi.

Ziyaretinde göçmen sorunundan orman yangınlarına kadar birçok konuda açıklama yapan Ağbaba, muhtarların maaş almalarının en büyük sebeplerinden birisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade ederek, muhtarların yanına yardımcı personel verilmesi için parti olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhtarlarla ilgili projelerinin olduğunu anlatan Ağbaba, her muhtarlığın ayrı bir bütçesinin olacağını ve sosyal yardımların muhtarlar eliyle dağıtılacağını, Türkiye Muhtarlar Birliğini kuracaklarını kaydetti.

Milletvekili Ağbaba, 2011’den beri mülteci, göçmen meselesinin Türkiye’nin ayarlarını ve kimyasını bozduğunu ifade ederek, “Biz mülteciye karşı değiliz. Mülteci doğuran politikalara karşıyız. Suriye krizi sadece bizim değil, dünyanın meselesidir. Suriye’deki mültecilerin sorumluluğunu Türkiye aldı. Mülteci, Avrupa’ya gitmek için buraya geliyor. ‘Suriyeliler giderse ekonomi çöker’ diyor. İnsan bu laflardan utanıyor. Şimdi Afganistanlılar Türkiye’ye gelmeye başladı; çünkü Erdoğan Biden ile pazarlık ve anlaşma yaptı. Yapmayın bunu vatana, millete yazık. Göçmenleri Avrupa, Amerika alsın. Her gün 1500 kişi Van’dan ülkeye giriyor. Her gün geliyorlar, kim bunlar? Bu siyaset üstü bir mesele, Türkiye’nin geleceğiyle oynanıyor” diye konuştu.

 “Bir yandan mülteci gelirken, bizim insanlarımız mülteci oluyor” diyen Ağbaba, “Bir taraftan mülteci geliyor diğer taraftan insanlarımız mülteci oluyor. Bu nasıl oluyor? Bizim belediyelerimiz aracılığıyla oluyor. Sağ olsun Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla oluyor. Türkiye’de onların sayesinde yeni bir insan kaçırma yöntemi bulundu. Hiç tanımadıkları insanlara para karşılığında hizmet pasaportu veriyorlar. Yeşilyurt Belediyesinde bu şekilde bir skandal daha var. Hala ortaya çıkmış değil. 52 kişilik bir grup daha var. Onu hala söylemediler ama o da ortaya çıkacak. Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin yapmış olduğu bu şey Türkiye’nin pasaportunu dünyada yerle bir etti. Bir pasaport o ülkenin onurudur. Bu pasaport Türkiye’nin itibarını yok etti. Bunu sadece CHP milletvekilleri söylüyor. Bunu herkesin söylemesi lazım. Bu memleketin sahibi sadece biz değiliz. Bu itibarsızlık hepimiz etkiliyor” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.