ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Emine Erdoğan,Malatya’nın “Hırçikli Köftesi”ni Yuvarladı

“Atıksız Mutfak” sunumunda Emine Erdoğan,Malatya’nın “Hırçikli Köftesi”ni Yuvarladı 

23 Mayıs 2022 08:09
Emine Erdoğan,Malatya’nın “Hırçikli Köftesi”ni Yuvarladı

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NDA MALATYA SOFRASI’NA VURGU…

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenen  etkinliklere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan,  Malatya yöresine ait “Hırçikli Köfte” yaptı.

MALZEME MALATYA’DAN

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde Türk Mutfağı etkinliklerinde Şef Asuman Kerkez “Türkiye’nin Buğday ve Bulgur Hafızası” adını verdiği haritada bölgelere özel buğday ve bulgur çeşitlerini tanıttı. Ardından yapılan mutfak atölyesinde Malatya mutfağına ait olan Hırçikli Köfte’yi kurutulmuş salatalık kabukları ile hazırladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan ile beraber köfte yuvarlayan Kerkez, Malatya mutfağında her türlü ürünle hazırlanan yaratıcı bulgur köftelerini de anlattı. “Malatya kadını sıfır atık kavramını evinde her zaman uygulamış ve bunu yaparken muhteşem lezzetler ortaya çıkarmıştır. “ diyen Şef Asuman Kerkez,  Emine Erdoğan’nın köfteyi kendi usulüne göre yuvarlamasına dikkat çekti.  Emine Erdoğan ise yemeğin yapılması sırasında “Atıksız mutfak” konusuna ve önemine değindi.

Bu arada, Geçtiğimiz yıl Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın büyük önem verdigi Malatya gastronomisi için Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  “Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşmaları” etkinliklerine davet edilen ve   “Arslantepede Gastonomi “ söyleşisine konuk olan Şef Asuman Kerkez’in, Edremit İlçesi’ndeki “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” sunumu sırasında hazırladığı Malatya “Hırçikli Köfte”si için kurutulmuş salatalık ve bulgur malzemenin BELSOS Genel Müdürlüğü tarafından gönderildiği bildirildi.

KİRAZ YAPRAĞI SARMASI ROMANYA’DA TANITILACAK.

Haber Türk’de yayınlanan “Tadında Hikâyeler” programının yapımcı ve sunucusu, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen Malatya’nın UNESCO Gastronomi sürecini gönüllü elçiliğini yapan Şef Asuman Kerkez tarafından yine malzemeleri Malatya Büyükşehir Belediyesi BELSOS Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Kiraz Yaprağı Sarmasını önümüzdeki günlerde Romanya’da Cluj Üniversitesi’nde gerçekleştireceği Bulgur Konferansı’nda yaparak toplantıya katılanlara ikramda bulunacağı bildirildi.

Şef Kerkez, her fırsatta bulgurun besleyici değerini ve tarihsel önemini anlatırken, Malatya mutfağına özel bulgur ürünlerinin dünyanın hiçbir yerinde var olmayan bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulamakta. “Bu özel hazine, markalaşmaya ve katma değer sağlamaya çok uygundur. Gastronomik deneyimlerin gittikçe daha önemsendiği günümüzde Malatya Unesco Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağına girerken bu mirasın kıymetini öne çıkarmalıdır. “ şeklinde açıklamalarda bulunan Şef Kerkez,

Arşiv kitap hazırlarken, belgesel çekimlerinde ve bulgurla ilgili diğer çalışmalarda hep somut çıktı üzerinde çalıştığını, Malatya’nın bulguruyla ve bulgur zenginliğiyle yurt dışında tanınmasının en büyük hayali olduğunu da belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.