ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Uğurlu,Nevşehir'de 'seyyar' nalbantlık yapıyor

Muhammet Fatih uğurlu 32 yaşında Nevşehir'e bağlı Göre beldesinde 1990 yılında dünyaya gelmiş 

18 Aralık 2022 06:05
Uğurlu,Nevşehir'de 'seyyar' nalbantlık yapıyor

12 yıldır Nalbantlık yapıyor.Okul Hayatında ise Üniversiteye atçılık ve antrenörlüğü bölümünü kazanmış. Okulun  mesleki olarak yetersizliğine inandığı için üniversite hayatını noktalamış;sonrasında Antalya'da ikamet eden Fransız bir nalbantın yanında 2 yıl çıraklık eğitimi alarak ustasından icazet alıp ferdi Nalbantcılığa geçiş yaparak kendi işimi yapmaya başlamış, Nalbantlık genelde aileden gelen bir meslek olarak bilinir  ama ailesinde hiç  nalbant yok. Fatih Uğurlu tesadüfler silsilesi ile kendimi bu mesleğin içinde bulduğunu söylüyor Nalbantlığı seçmesinde. Atlara olan sevgisinin  çocukluktan  beri olduğunu , rahmetli cüneyt arkın'ın filmlerine bakarak At sevgisi ile  bir çocukluk geçirdim. At sevgisi daha da artarak Mesleğinde bu duruma gelmesini ve günün 18 saatini Atlarla geçirdiğini belirtti.

Nalbantlık mesleği çoğu kişinin bilmediği bilenlerin ise genelde yadırgadığı bir meslek olduğunu,Bu sebebten dolayı artık çok az Nalbant var. Nalbantlık için söylediği ise bu mesleği yapmak için atları sevmek değil resmen aşık olmak gerekiyor. Çünkü zor bir meslek olmasının yanında bir o kadar da tehlikeli. Nalbantlık mesleğini icra etmek için en önemli şey el yeteneğinin iyi olması. Bununda çocukluktan gelen bir yeteneğinin olduğunu düşünüyorum.Bir diğer özelliğinin  çocukluğunda ahşap işlerine ilgi duyar amatör şekilde ağaç oymacılığı yaparak küçük tekneler yaparak  oynadığını bellerden Fatih Uğurlu sanıyorum ki mesleğimde ilerlememe en çok katkıyı bu yeteneğim sağladına inanıyorum.Şuan Türkiye'nin 15-16 ilindeki binicilik çiftliklerine mobil olarak giderek ordaki atların nal ihtiyaçlarını karşılıdığını bellerden Fatih Uğurlı Aylık olarak 150-200 civarında at nalladığını bellirterek,Bu meslekte çırak bulmak bulduğumuz kişinin devam etmesi çok zor oluyor.İşin zorluğu insanları meslekten caydırıyor malesef. umarım ilerleyen yıllarda nalbantlık mesleği hak ettiği değeri bulur ve daha da çoğalır. Benim gençlere en büyük tavsiyem hangi meslek dalında olursa olsunlar yaptıkları işi parası için değil sevdiği için yapmaları ve her zaman ilk prensiplerini kalite olmasıdır. Çünkü severek yaptığınız kaliteli bir işçilik her zaman kazandırır ama yürümeden koşmayı düşünmesinler diyerek,bu röpörtâj için sizlere Teşekkür ederken severek geldiği Malatya'daki tüm dostlarıma selamlarımı iletiyorum dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.