ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY’A HEMŞEHRİLİK BERATI TESLİM EDİLDİ.

 

13 Temmuz 2023 19:32
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY’A HEMŞEHRİLİK BERATI TESLİM EDİLDİ.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY’A HEMŞEHRİLİK BERATI TESLİM EDİLDİ

GÜRKAN: DEPREM GÜNÜNDEN İTİBAREN BAKANIMIZ MALATYA’DA CANSİPERANE BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremleri sonrasında Malatya’nın yaralarının sarılmasında ve koordinasyonun sağlanmasında gece gündüz emek harcayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a fahri hemşehrilik beratı verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesine yönelik kararın oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Başkan Gürkan, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a beratı teslim etti.

“Fahri Hemşehrilik Beratı” teslimi programına, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Şahin Özer, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören katıldı.

Başkan Gürkan Hemşehrilik Beratı teslimi sırasında yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanımızı Malatya’da görmekten, ağırlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Sayın Bakanımız bugüne kadar hep misafirimizdi ancak bundan sonra şehrimizin hemşehrisi olarak şehrimize hizmet etme noktasında çalışmalara daha bir şevkle devam edeceğine inancımız ve kanaatimiz tamdır. 6 Şubat tarihinde bin yılın depremi asrın felaketi denilen bir depremle karşı karşıya kaldık. Saat 04.20’de vuku bulan deprem sonrası Sayın Bakanımız sabah saat 09.00’da Malatya’ya iştirak etti. O günden bugüne Malatya’daki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması noktasında cansiperane bir caba gösterdi.

Bir taraftan enkaz altında vatandaşlarımızı çıkarırken bir taraftan da vatandaşlarımızın başka illere transferi noktasında çalışmalar gerçekleştirdik. Karayolu ile 120 bin, havayolu ile 101 bin, demiryolu ile 70 bin ve 30 bin vatandaşımızda feribotla transferleri gerçekleştirildi. Malatya halkı olarak Sayın Bakanımıza müteşekkiriz. O Süreç içerisinde Malatya’mıza yapmış olduğu hizmetleri ve devam eden hizmetlerden dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Konteyner Kentlerin kurulmasında, seyyar mutfakların getirilmesinde vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasında çok önemli görevler icra ettiler. İnşallah şehrimizi Sayın Bakanımızın önderliğinde ve rehberliğinde gerek kültürel mirasımız açısından gerekse şehrimizin kent dokusunun bozulmaması ve kimliğinin korunması noktasında Kültür ve Turizm Bakanımızın Malatya’mıza büyük emekleri olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bir hemşehri olarak hizmetlerine devam edeceğine kanaatim tamdır. Sayın Bakanımızı Malatya’da görmekten, ağırlamaktan ve Meclisimizin oy birliğiyle almış olduğu karar doğrultusunda Hemşehrilik Beratını kendisine taktim edeceğim” şeklinde konuştu.

İlk Bakan olduğu zaman Malatya’ya birkaç kez gelme fırsatı bulduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Ama 6 Şubat’taki depremden birkaç saat sonra bizler görev yerlerimize atandık. Sayın Cumhurbaşkanımız beni koordinasyon için Malatya’ya gönderdi. 6 Şubat günü sabah saat 09.00’da Malatya’ya intikal ettik ve görev almaya başladık. İlk etapta 7 gün 24 saat esası ile görev almaya başladık, daha sonrasında da belirli aralıklarla Malatya’ya gelmeye devam ettik. Bu işler ekip çalışması, bizlerde bir bireyiz ve devlet adamıyız. Bu görevi şimdi bizler ifa ediyoruz ama yerimizde kim olsaydı aynı duyarlılığı gösterecekti. Sayın valimiz, ordu komutanımız, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve bütün Malatyalılar olmak üzere el birliği içerisinde omuz omuza vererek, bin yılda bir gerçekleşecek deprem felaketinin yükünü kaldırdık ve hep birlikte omuzladık. Zor günlerde insanların birbirine sarılması bir birine güç vermesi, bunu da dünyaya örnek olacak şekilde olması ve bu görevi de Malatya’da gerçekleştirmemiz beni çok mutlu etti. Çalışmalardan dolayı beni de fahri hemşehri yapmanız beni gururlandırdı. Bu kararın Meclis’ten oy birliği ile geçmesi de beni çok mutlu etti. Deprem fırtınası sırasında Türkiye genelinde bütün vatandaşlarımız, imkânları yettiği oranda ellerinde ne varsa paylaştılar. O nedenle benim şahsen yaptığım çalışma da bir vatandaşlık görevidir. Önemli olan sorumluluk sahipleri insanlarla bu sorumluluğu el birliği ile omuz omuza vererek, enkazın kalkması ve arkasından da şehrimizin yerinden imar edilmesidir. Görev sürem boyunca Malatya’ya yakışan yatırımlara öncü olmak istiyorum” dedi.

Yapılan Konuşmaların ardından Başkan Gürkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Hemşehrilik Beratını taktim etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.