ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BUĞDAY PAZARI DÜKKÂNLARI İÇİN KURA ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

16 Kasım 2023 23:15
BUĞDAY PAZARI DÜKKÂNLARI İÇİN KURA ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Buğday Pazarı esnafına tahsis edilecek olan dükkânların kura çekimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında mağdur olan esnafın yanında olma gayret ve çabası içerisinde olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hüzünlü bir ortamda, mutlu bir günde Buğday Pazarı esnaflarına dükkânlarını teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Gürkan, kura çekimiyle dükkânlarını teslim alan esnaflardan bir yıl kira alınmayacağını da müjdeledi.

Gerçekleştirilen kura çekimi programına Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı (ESOB) Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile esnaflar katıldı.

Keskin: Başkan Gürkan derme çatma yerlerden bizi çok modern bir alana kavuşturdu

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı yürekten tebrik ettiğini belirten ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ı yürekten tebrik ediyorum. Allah işini gücünü rast getirsin. Malatya’nın çehresini değiştirmiş. Derme çatma yerlerden bizi çok modern bir alana kavuşturdu. Tek merkezli Malatya’dan şikâyet ederdik. Bugün Selahattin Başkan gerçekten tek merkezli şehri üç-dört merkezli şehir yapmak için mücadele ediyor. Esnafım ve şahsım adına teşekkür ediyorum her zaman yanında olacağız” dedi.  

Özcan: Sayın Başkanımız çok önemli bir irade ortaya koyarak bu eseri bu noktaya getirdi

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan: 6 Şubat tarihinde yaşadığımız büyük felaketin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Özellikle bu depremde Malatya’da 20 bine yakın iş yerimiz hasar gördü. Esnafımız çok ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Devletimiz, başta Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten gerek geçici iş yerlerinin temini gerekse kalıcı işyerleri ile ilgili yoğun bir mücadele gösterdiler. Çok önemli bir eser. Hemen yan tarafta Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve yanında Buğday Pazarı, Sayın Belediye Başkanımız hem Şire Pazarının yetersizliği hem de Buğday Pazarının fiziki yetersizliğinden dolayı şikâyetçiydi. Depremde kalıcı ve daha sağlıklı iş yerlerine ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da gerçekten çok önemli bir irade ortaya koyarak bu eseri, bu noktaya getirdi. İş yerlerini Büyükşehir Belediyemiz kendi bünyesine alıp esnaf arkadaşlarımızdan bir yıl süreyle kira almadan teslimini gerçekleştirecek. Esnaflarımız adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gürkan: Eski Buğday Pazarı çok eski temsil noktasında yetersiz bir durumdaydı

Hüzünlü bir ortamda mutlu bir günü yaşamaya gayret ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz depremler sonrasında esnafımızın yaşamış olduğu zorluklarla ilgili Başkanlarımız açıklamalarda bulundular. Göreve geldiğimiz 2019 yılından itibaren pandemi ve depremler yaşadık. Allah şükür başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımız, Milletvekillerimiz Malatya’ya ayrı bir önem veriyorlar. Gelen Valilerimiz, Kaymakamlarımız Malatya’nın ayağa kalkması için büyük gayret ve çaba içerisinde olmuşlardır. Deprem sonrası göreve yeni başlayan Valimiz Ersin Yazıcı da şehrimizin dertlerinin, esnafımızın problemlerini ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderme noktasında Belediyemiz ile birlikte hakikaten güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Buğday Pazarı yaklaşık 400 metrekare alan üzerine kurulmuş ve içerisinde 1000’in üzerinde iş yerinin bulunduğu bir kompleks. Hem yan tarafta Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi bulunmakta. Oda Başkanlarımızla birlikte uyum içerisinde koordinasyon sağlanarak iş yerlerinin planlanması noktasında ve planlama sürecindeki aşamalarda her zaman istişare halinde olduk. Rekor bir sürede hizmeti tamamladık. Allah’a şükür bütün donatılarıyla her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde ihdas edilen bir mekândayız. Eski Buğday Pazarı çok eski tarihlerde yapılmış temsil noktasında yetersiz bir durumdaydı. Depremle birlikte vatandaşlarımızın ekonomik anlamda sıkıntıları ortaya çıktı. Ticaret Bakanımızın şehrimizi ziyaretleri sırasında bizlere destek vereceklerini dükkânları Büyükşehir Belediyesinin alarak vatandaşlara kira karşılığı verilebileceğini ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreci başlattık ve tamamladık.

Mülki idare amirlikleri vatandaşların huzuru için gayret göstermeli. Yönetimi talep ederken insanlara tahakküm etmek, nefsimizi tatmin etmek gibi anlayışı içerisinde olmadık. Gerçek anlamda insanlara hizmet ederseniz gerçek anlamda o zaman yönetici olursunuz. Aksi takdirde işgalci yönetici olursunuz. İnşallah burada vatandaşlarımız daha gayretli çalışmalar içirişine girecekler. Şehrimizle birlikte bölgemize hitap edecek bir yapıya kavuşacaklardır inşallah” dedi.  

Yazıcı: Modern ve parmakla gösterilebilecek güzel bir çalışma

Son olarak konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, “Modern, parmakla gösterilebilecek güzel bir çalışma. Bütün dünyada Türkiye’de örnek gösterilebilecek. Öncelikle düşündükleri için, hayal ettikleri için ve hayat buldurdukları için Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine ve katkı sağlayan diğer paydaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum. Malatya’mız kayısısıyla dünyada bilinen ve kayısının başkenti olan ve hemen yan tarafta da Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin oluşturulduğu bir mekândayız. İnşallah Dünya Kayısı Ticaret Merkezimizi de açarak, Türkiye’mize, sadece Malatya’ya ve bölgeye değil, ülkemize hatta dünyaya kazandırmış olacağız. Malatya ayağa kalkıyor. Asrın felaketinde mağdur olan illerden bir tanesi ama. İyi yöneticileri, güzel yöneticileri var. Sivil toplumlar dâhil olmak üzere söylüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize destek olarak bu zorlukların üstesinden gelebilecek bir ekip var bu şehirde. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi omuz omuza, kol kola yürüyüşümüzü devam ettirdiğinizde inanıyorum ki çok kısa bir sürede bir iki yılı bulmadan Malatya’mız eskisinden daha güzel olacak ve bunu hep birlikte başaracağız. Ben tekrar burayı düşünen, tasarlayan, hayat bulduran Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ekibine ve paydaşlarına teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının akabinde kura çekimi gerçekleştirilerek, hak sahiplerine dükkanları teslim edildi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.