ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BAŞKAN ÇINAR’DAN ‘25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ’ MESAJI;

 

24 Kasım 2023 20:04
BAŞKAN ÇINAR’DAN ‘25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ’ MESAJI;

BAŞKAN ÇINAR’DAN ‘25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ’ MESAJI;

“Kadına Şiddet, İnsanlığa Yapılan En Büyük İhanettir”

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Dünyanın birçok yükünü omuzlayan, aileleri için, ülkelerinin geleceği için alın teri döken kadınlarımız, toplumumuzun mimarlarıdır. Onlara yapılan her türlü şiddet, insanlığa yapılmış en büyük ihanettir.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajda; “ Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddet, mücadele edilmesi gereken ciddi bir toplumsal sorundur. Bizlere her konuda örnek olan Sevgili Peygamberimizin, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünü bir slogan olarak değil, yaşamımıza yön veren vazgeçilmez bir ahlak ilkesi olarak benimsersek, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde çok önemli bir adım atmış oluruz. Dünyanın en önemli yükünü omuzlayan, bazen bir ailede anne, bazen bir ülkenin geleceği için alın teri döken kadınlarımız, toplumumuzun mimarıdır. Onlara yapılan her türlü şiddet, insanlığa yapılmış en büyük ihanettir.

Dinimizde ve medeniyet anlayışımızda kadın her zaman başımızın tâcıdır. Kadına yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz.

Toplumun temel dinamiği olan kadınlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyor, kadının toplumdaki hak ettiği yere ulaşmasındaki tüm engellerin kalktığı bir dünya diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.