ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vali Ersin Yazıcı’dan Akçadağ’daki Süt Çiftliği Üretim Tesislerine Ziyaret

 

28 Mart 2024 12:53
Vali Ersin Yazıcı’dan Akçadağ’daki Süt Çiftliği Üretim Tesislerine Ziyaret

İncelemeleri sırasında Vali Yazıcı’ya; Akçadağ Kaymakamı AdemTopaca, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, ilgili kurum müdürleri ve işletme sahipleri eşlik etti.

 Vali Ersin Yazıcı, hayvancılık faaliyetlerine 2010 yılında başlayan, 3000 baş kapasiteli süt ve 2000 başlık besi işletmesini içinde barındıran Dutpınar Hayvancılık-Süt işletmesini ziyaret ederek, işletme sahibi Mehmet Öner’den, günlük süt üretimine ve işlenmesine dair bilgi aldı.

Akabinde Vali Yazıcı, hayvancılık faaliyetlerine 2021 yılında başlayan Mihman Et Hayvancılık-Damızlık Koyun İşletmesine ziyarette bulunarak, işletme yetkilisi Münir ÖlmezToprak’tan, 3500 baş kapasiteli koyun işletmesinin ve mevcutta 1635 baş hayvanın bulunduğu bilgisini aldı.

Son olarak Vali Yazıcı; 2011 yılında hayvancılık faaliyetine başlayan ve 3500 baş kapasiteli süt işletmesine sahip olan Atasancak Hayvancılık-Süt İşletmesini ziyaret gerçekleştirerek, işletme sahibi Mehmet Ali Yılmaz’dan tesisin üretim kapasitesi ve sağladığı istihdam ile ilgili bilgi aldı.  

Ziyaret ettiği tesisler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, işletme sahiplerinin görüş ve taleplerini dinleyerek ziyaretini sonlandırdı.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.