ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Adıyaman Belediyesi’nden Deprem Tedbirleri

Deprem kuşağında yer alan Adıyaman’ın olası bir depreme hazırlıklı olması için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, meydana gelebilecek depremde 

15 Nisan 2021 14:31
Adıyaman Belediyesi’nden Deprem Tedbirleri

Deprem kuşağında yer alan Adıyaman’ın olası bir depreme hazırlıklı olması için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, meydana gelebilecek depremde can kaybının ve hasarın en aza indirilmesi için 6 üniversite ile birlikte ortak bir projeye imza atıyor.

Adıyaman’ı her anlamda daha iyiye ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışan Adıyaman Belediyesi, şimdide olası bir depremin tedbirlerini almaya başladı.

Kısmen birinci, kısmen de ikinci derece deprem bölgesinde yer alan Adıyaman’da meydana gelmesi muhtemel bir deprem için erken tedbir alan Adıyaman Belediyesi, depremde can ve mal kaybına en çok neden olan faktörleri erken belirleyip, bu konular üzerinde çalışmalar yapmak için işin uzmanları ile işbirliği yaptı. Aralarında Adıyaman Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi’nin bulunduğu üniversitelerdeki uzmanlarla gerçekleştireceği ortak projenin ilk görüşmesi yapıldı.

Adıyaman Belediyesi öncülüğünde Adıyaman’ın depremselliği ile ilgili hazırlanacak olan proje için Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ile söz konusu 6 üniversite adına bir araya gelen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nurullah Akbulut, hazırlanacak proje ile ilgili Başkan Kılınç’a ve Adıyaman Belediyesi’nde görevli İnşaat ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Abdurrahman Bölücü’ye bilgiler vererek, şunları dile getirdi: “Bilindiği gibi ülkemizde hasar ve can kayıplarına neden olan doğal kaynaklı afet olaylarının başında deprem gelmektedir. Depremde en büyük can ve mal kaybına neden olan faktörlerin başında ise zeminin davranışları gelmektedir. Bu projedeki amacımız ise özellikle zeminin geoteknik özelliklerinden hareket ederek zemin davranışlarının ortaya konması, sıvılaşma haritasının oluşturulması ve yeraltı su seviyesinin belirlenerek coğrafi bilgi sistemine aktarılmasıdır. Böylelikle yeni imarlarda binalar depreme daha uygun şekilde yapılabilecektir.”

Dr. Akbulut tarafından verilen bilgilerin ardından konuşan Belediye Başkanı Kılınç ise depremlerin önüne geçilemez bir gerçek olduğunu ancak, olası bir depremde meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının en az indirilmesinin insanların kendi elinde olduğunu söyleyerek, “Adıyaman Belediyesi olarak bu konuda yapabileceğimiz tüm çalışmaları yapacağız ve Adıyaman’ımızı daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz” diye konuşarak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.