ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Rektör Kızılay'dan Yeni Diş Hastanesi Müjdesi!

Rektör Kızılay'dan Yeni Diş Hastanesi Müjdesi! 

11 Temmuz 2021 16:28
Rektör Kızılay'dan Yeni Diş Hastanesi Müjdesi!

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi'nde yapımı planlanan yeni diş hastanesinin ihale sürecinin tamamlandığını belirterek, yakın bir  zamanda temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Cemiyet Başkanı Güner, İnönü Üniversitesi'ne gerçekleştirdikleri her ziyarette heyecanlandıklarını belirterek, " İnönü Üniversitesi'nin kuruluş aşamasında Malatya basınının 1960'dan itibaren başlayan bir mücadelesi var. Malatya basını bu süreçte müthiş bir mücadele veriyor. Özelliklede Avukat Hayrettin Abacı'nın o dönemde yazdığı yazılar ve kurduğu dernek Malatya'ya bir üniversite kazandırdı. Bazı siyasi gelişmeler nedeniyle üniversitenin kuruluş aşaması maalesef çok uzadı. Belirttiğiniz diş hastanesi, tıp fakültesi çok daha önceden kurulması gerekiyordu bugünlerde bu sonuçlara da ulaşması gerçekten çok önemli. Üniversitenin her haberi bizi mutlu ediyor, olumsuz haberleri de üzüyor. Sizlerde bu bölgenin insanısınız, buraya değer katmaya çalışıyorsunuz gayretleriniz için teşekkür ediyorum, İnönü Üniversitesi'nin çok daha iyi yerlere gelmesi en çok bizleri sevindirecektir." dedi

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ile Yönetim Kurulu üyelerini üniversitede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Kızılay ise,"Malatya’mızın köklü kuruluşu Gazeteciler Cemiyetimizin Yönetimini Üniversitemizde ağırlamaktan memnunluk duyuyoruz. Üniversitemiz pandemi döneminde eğitimde yüzde 85-90 oranında online, dijital eğitimle sürdürdü eğitimi. Yüzde 10 civarında öğrencimiz ise yüz yüze eğitim aldı. Yani 3 bin 500 öğrencimiz eğitime yüz yüze devam etti. Başta tıp fakültemiz olmak üzere staj uygulama zorunluğu olan öğrencilerimiz devam etti. 41 bin öğrencimizin 38 bin 500'ü online, dijital eğitimle bu yılki eğitimini tamamladı. Final ve bütünlemeler tamamlandı. Şimdilerde hak eden öğrencilerimize diplomalarını veriyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 öğrencimiz mezun oldu. Bazı fakültelerimiz mezuniyet törenlerini açık havada korona virüs tedbirlerine riayet ederek yaptı. Genel anlamda bir mezuniyet törenini 2020'de yapamamıştık. 2021'de de sınırlı dereceye giren öğrencilerimizle bir mezuniyet töreni önümüzdeki hafta planladık yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Bir iki ay sonra yeni diş hastanesi temel atma törenini gerçekleştireceğiz"

Turgut Özal Tıp Merkezi ile üniversiteki sağlık yatırımları hakkında da bilgiler aktaran Rektör Kızılay," Turgut Özal Tıp Merkezi şehrimizin ,ülkemizin gözbebeği, gururu olan  bir hastane korona virüs döneminde çok önemli hizmetler verdi. Ayrıca korona virüs döneminde 25 Ekim'de resmi olarak sayın Cumhurbaşkanımızın açmasıyla, ondan öncede kısmi faaliyete başlamasıyla 217 yataklı onkoloji hastanemiz hizmete girdi. Böylece Malatya'mız sağlık gücüne çok önemli bir güç kattı kazandı. Hastalarımızın yarısından çoğu Malatya dışından gelen hastalarımızdan oluşuyor. Hatta bir kısmı ülke dışından sağlık turizmi için gelen hastamız. Korona virüs  döneminde de hem sağlık turizmi için gelen hastalarımız devam etti hem Malatya dışında gelen hastalarımız azalmadı arttı. Çünkü bölgedeki hastanelerin bir çoğu kanser hastalarına hizmet veremedi ağırlıklı korona virüs hastalarına hizmet verdi. Bölgedeki kanser hastaların çoğu direk bize geldi. Böylece hastanedeki hizmetlerimiz daha da yoğunlaştı. Hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Üniversitemizdeki bir önemli gelişme ise diş hastanesi. 2021 yılı yatırım bütçemize koymuştuk, Cumhurbaşkanlığı strateji ve bütçe başkanlığı onaylamıştı. En son Cumhurbaşkanımızın onayladı. İhalesine çıktık açık ihaleye 17 firma katıldı, en düşük teklifi veren firma ihaleyi aldı, itiraz süresi bitti şimdi sözleşme süreci başladı. Diş hastanemizin temelini bir iki ay içerisinde atmaya hazırlanıyoruz. Böylece Malatya'mıza çok önemli bir diş hastanesini, diş hekimliği fakültemize ise derslik ve laboratuvar bloklarını kazandırmış olacağız. Malatya'mıza yeni bir güç yeni bir enerji gelmiş olacak. Şimdiki diş fakültemizin hizmet verdiği bina daha önce tıp fakültemizin bir parçası idi onu tekrar tıp fakültemize vereceğiz tıp fakültemiz araştırma merkezi bakımdan daha da büyümüş olacak "diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Kızılay, Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyelerine Üniversite tarafından hazırlanan bir kitap seti hediye etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.