ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

MABEM’DEN LGS 1. YERLEŞTİRME SONUÇLARINDA BÜYÜK BAŞARI

MABEM’DEN LGS 1. YERLEŞTİRME SONUÇLARINDA BÜYÜK BAŞARI 

30 Temmuz 2021 16:07
MABEM’DEN LGS 1. YERLEŞTİRME SONUÇLARINDA BÜYÜK BAŞARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı faaliyet yürüten Eğitim Merkezleri (MABEM), Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için yürüttüğü eğitimlerle ekonomik olarak dezavantajlı birçok öğrencinin başarılı sonuçlar elde etmesini sağladı.

LGS’ye hazırlanmak için Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’ndeki kurslara katılan öğrencilerin başarıları dikkat çekti. Kurslara katılanlardan 14 öğrenci Fen Liselerini, 3’ü merkezi sınavla yerleşmiş olmak üzere 135 öğrenci Anadolu Liselerini, 3’ü merkezi sınavla yerleşmiş olmak üzere toplamda 22 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini, 7’si merkezi sınavla yerleşmiş olmak üzere 18 öğrenci Anadolu İmam Hatip Liselerini ve 3 öğrenci de Sosyal Bilimler Lisesi’ni kazandı.  MABEM’in LGS kurslarına katılan öğrencilerden 192’si LGS sınavı sonrası elde ettikleri başarılarla tercih ettikleri okullarına yerleştirildi.

Sınava hazırlık sürecinde pandemi öncesi yüz yüze eğitim veren MABEM öğretmenleri, pandemi yasakları döneminde öğrencilere hem uzaktan eğitimle hem de deneme sınavlarıyla destek olarak öğrencilerin sınavlarda başarı kazanmasını sağladılar. Öğretmenler, salgın döneminde öğrencileri telefonla belirli aralıklarla arayıp rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinde de bulundular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.