ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’dan İktidara Sert Eleştiri: “Vatandaşı Yine Oyalıyorlar”

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’dan İktidara Sert Eleştiri: “Vatandaşı Yine Oyalıyorlar” 

12 Ağustos 2021 16:28
CHP İl Başkanı Enver Kiraz’dan İktidara Sert Eleştiri: “Vatandaşı Yine Oyalıyorlar”

2020 yılında kayısı alımına başlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından bu sezon alımı için henüz bir açıklama yapılmamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz tepki gösterdi. 

Kayısı çiftçisinin her sene zarara uğradığını belirten CHP İl Başkanı Kiraz, “TMO kayısı alımına 2020 yılında başlamış ve çiftçiyi umutlandırmıştı. Ancak bu sene de görüyoruz ki kayısı sadece şov malzemesi olarak kullanılıyor. Ağustos ayını yarılamamıza rağmen kimseden ses soluk çıkmıyor. 

Fındık, nohut, kuru üzüm, pirinç, mısır alımı için daha hasat başlamadan taban fiyat açıklayan TMO nerede? Bu saatten sonra açıklanan taban fiyat çiftçiyi değil tüccarı destekler. Çünkü çiftçinin elinde neredeyse kayısı kalmamış durumda. Çiftçi işçi paralarını ve birçok maliyetlerini ödemeyebilmek için hasadı biter bitmez kayısısını satmak zorunda kalıyor. Bu şartlarda TMO’nun alım yapmasını açıklaması bile çiftçiye bir şey kazandırmayacak, tamamen tüccara katkı sunacak bir durum ortaya çıkacaktır.” Dedi.

 

“KAYISININ ÜSTÜNDEN ELİNİZİ ÇEKİN”

Kayısı çiftçisinin elindeki mahsulü zararına pazara sürdüğünü söyleyen ve eleştirilerinde AKP milletvekillerini ve yetkililerini hedef alan Enver Kiraz, "Yazık günah bu çiftçinin emeğine, alın terine. Kimsede insaf kalmamış. Belirsizlikler nedeniyle kayısısını düşük fiyatlara tüccara satan çiftçi kan ağlıyor ama maalesef sesini duyuramıyor. 

AKP yetkilileri ise hala vatandaşı oyalamanın derdinde. Vatandaşı oyalamaktan ne usanıyorlar ne utanıyorlar. Kayısı alımı dediniz herkesin ağzına bir kaşık bal sürdünüz sonra yine prosedürlerle çiftçiyi mağdur etmeyi başardınız. Yeter artık, kayısının üstünden elinizi çekin. Kayısı çiftçisinin kaderiyle oynamayın.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.