ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BAŞKAN ÇINAR’DAN MUHARREM AYI VE HİCRİ YILBAŞI MESAJI;

 

18 Temmuz 2023 22:21
BAŞKAN ÇINAR’DAN MUHARREM AYI VE HİCRİ YILBAŞI MESAJI;

 

“Muharrem Ayına Kavuşmanın Manevi Huzuru İçerisindeyiz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Muharrem Ayı'nın başlaması ve Hicri Yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. Bu hicret karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur.” İfadelerine yer verdi.

Yazılı mesajında Hicri Yılbaşının İslam Âlemi için bir milat olduğunu vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Sevgili Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicreti esas alınarak hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem Ayı paylaşmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın hatırlandığı değerli zaman dilimlerimizden biridir.

İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı, içerisinde şükretmenin, ikramın, infakın, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure Günü'nün de ilahi bereket ve feyziyle birlikte pek çok değeri içerisinde muhafaza etmektedir. Aynı zamanda zalime ve zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. 

Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşının Türk-İslam coğrafyası için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, dünyanın neresinde olursa olsun din kardeşlerimize ve insanlığa yapılan tüm zulümlerin son bulmasını, huzur ve kardeşliğin daim olmasını diliyorum. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin ve Türk-İslam Âlemi’nin yeni “Hicri Yılını” tebrik eder, tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.