ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BAŞKAN GÜRKAN’DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

 

24 Temmuz 2023 21:07
BAŞKAN GÜRKAN’DAN 24 TEMMUZ   GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN GÜRKAN’DAN 

 

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Gürkan, “24 Temmuz 1908 tarihinde ilan edilen İkinci Meşrutiyet’le birlikte basında sansür kaldırılmış ve bu gün ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaya başlanmıştır. 

 

Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, temel hak ve özgürlüklerin korunması, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

 

Basının meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmalarının devamını diliyor, bu çalışmalarının her zaman özgür, sansürsüz bir ortamda yürütülmesini temenni ediyorum. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

 

Değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.