ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Sami Er’den Mustafa Sarıgül Örneği; TAÇ

 

23 Mart 2024 11:03
Sami Er’den Mustafa Sarıgül Örneği; TAÇ

Sami Er’den Mustafa Sarıgül Örneği; TAÇ

 

Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya Pencere TV’nin Youtube kanalında Şevval Arıkboğa’nın sunduğu Tarafsız Bölge programında Malatya’yı ayağa kaldıracak projelerini anlattı. 

Büyükşehir belediye başkanı adayı olarak yaklaşık 2 aydır sahada olduklarını ifade eden Er, en büyük projelerinin Malatya'yı maddi ve manevi anlamda ayağa kaldırmak olduğunu dile getirdi. 

Malatya’yı ayağa kaldıracak projelerden biri olan TAÇ projesi için Mustafa Sarıgül’ün Mavi Masa projesine benzeterek, TAÇ’ın daha gelişmiş bir hali olduğunu vurgulayan Er, “Biz zaman zaman saha araştırmaları yapıyoruz. Bu saha araştırmalarını yaparken ‘vatandaşlarımızın önceliği nelerdir?’ sorusunu esas alarak bu projeyi geliştirdik” dedi.  

Vatandaşların en büyük beklentisinin deprem sonrası hizmet olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Adayı Sami Er, “Vatandaşın bir taraftan kalıcı konutu erişmesi diğer taraftan yaşamın normalleşmesi için elektrik, telekomünisyon, ulaşım, altyapı, kanalizasyon, su, sağlık, rehabilitasyon hizmetlerini vatandaşlarımıza ulaştırmak için TAÇ projemiz var. Malatya’nın belirli noktalarına bu iletişim ofislerimizi kuracağız. Bu ofislerin bağlı olduğu bir lojistik merkezi olacak. Vatandaşımız yaşadığı sorunlarla ilgili olarak yetkili kişilere ulaşamıyor. Vatandaşımız sağlık, ulaşım, altyapı, kanalizasyon gibi konularda yaşadığı sıkıntılar için TAÇ Merkezlerimize başvuracak. Buradan başvurular hemen lojistik merkezimize düşecek. Lojistik merkezinde bulunan yetkili kişiler hemen olaya müdahale ederek sorunu çözüme kavuşturacak. Sadece merkezlerde değil kırsallarda, köylerimizde de bu hizmetleri sağlayacağız. Buralarda bize muhtarlarımız yardımcı olacak. Tek Adımda Çözüm Merkezlerinde vatandaşlarımızın öncelikli sorunlarını çözüme kavuşturmak için bu tür merkezler oluşturacağız. Şehrin belirli noktalarında kurulacak olan ofislerde vatandaşlarımızın taleplerine anında cevap vereceğiz, sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Büyükşehir Belediyesi ve Valilik birimleri lojistik merkezinde koordinasyon halinde olacak” şeklinde konuştu. 

 

 

"Yerinde Dönüşümün Önündeki Engeli İlk Meclis Toplantımızda Kaldıracağız"

 

 

Malatyalı vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan Yerinde Dönüşüm ile ilgili soruyu yanıtlayan Er: “Herkes kendi yerinde kalmak istiyor bu çok doğal bir şey. Biz tarım arazilerinin imara açılmasını istemiyoruz ama yapılmış maalesef. Şimdi burada da bir yıkım var. Bize düşen bunun önünü açmak. Buradaki dönüşümle ilgili vatandaşlarımızın çok ciddi beklentisi var. Aslında şuanda Malatya’mızda binlerce konutun özel şirketler marifetiyle yükselmesi gerekiyordu. Ama belediyeler arasında iletişimin kopuk oluşu işleri engellemiş. Biz ilçe belediye başkan adaylarımızla görüştük, hazırlarımızı seçim olmadan yapıyoruz. İlçe belediye meclis toplantılarında alınan kararlar seçilecek sonra büyükşehir meclisine gelecek, bizler orada kabul edeceğiz, özel sektörün önünü açmış olacağız” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.